vrijdag 7 januari 2011

Ongegeneerd grof geparkeerd

Italianen staan bekend om gladde praatjes, mooie mannen en lekker eten. Duitsers staan bekend om bier, buiken en bratwurst. Verschil moet er zijn. Maar dan zijn er natuurlijk ook de Nederlanders, met onze grandioze reputatie. Want wij staan naast lelijk houten schoeisel en het eten van bloembollen om nog iets bekend: Onze openheid. Of tenminste, zo noemen wij dat zelf graag, en we zijn er trots op! De Britten hebben daar echter een ander woord voor: Rudeness.

We zijn bot, lomp en recht voor zijn raap. Precies wat je bij uit de klei getrokken boeren zou verwachten. En het mooiste is, dat we ons er absoluut niet voor schamen.
Maar sinds kort hebben al deze Nederlandse hufters een sterke leider: Geertje W.
Zijn ongezouten en vooral ongenuanceerde mening spuugt hij over het lage land uit als een kotsende kleuter. En er is maar een plek waar deze man goed tot zijn recht zal komen, en dan heb ik het dus niet over de tweede kamer. Nee, Wilders zal uitblinken in ‘De Parkeergarage’.

In parkeergarages komt de hufterigheid van de gemiddelde Nederlander namelijk pas goed tot zijn recht. Het feit dat het woord ‘garage’ gejat is van de Fransen zegt misschien al genoeg. Lege plekken worden voor de neus van andere wachtenden weggeroofd, waarna dodelijke blikken en vele scheldwoorden volgen. Ga voor de grap eens een middagje in de parkeergarage staan en je maakt pas echt kennis met de gemiddelde Nederlander. Het lijkt mij een verrijking voor iedere inburgeringcursus.

Ik stel dus voor dat we de parkeergarage voortaan opvoeren als boegbeeld der Nederlandse Cultuur. Overal waar de Nederlander gaat zal het beeld van onbeschoftheid en geparkeerde auto’s oprijzen. Maar mochten wij als Nederlanders dit toch niet zo’n gezellig beeld vinden, dan zal er iets moeten veranderen. Een beetje beschaving en bescheidenheid kan de Nederlander wel gebruiken. Dus voortaan laat je dat verdomd langzame oude takkewijf wat al met één been in het graf staat gewoon rustig inparkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten